ΗΠΑ: Επόπτης στη διανομή των 786 δισ. δολ.

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009 05:55
UPD:11:13

Με κύριο στόχο να αντικρούσει τις επικρίσεις ότι το μεγαλεπήβολο σχέδιο παροχής κινήτρων στην αμερικανική οικονομία, ύψους 787 δισ. δολ., είναι υπερβολικά δαπανηρό, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να διορίσει σήμερα έναν επόπτη, έργο του οποίου θα είναι η εξασφάλιση της ορθής διαχείρισης και διάθεσής τους.

Ο Ομπάμα πρόκειται να διορίσει τον Ερλ Ντιβάνι ως επικεφαλής μίας ομάδας μάνατζερ, η οποία θα επιβλέπει τις δαπάνες στα δημόσια έργα που θα δρομολογηθούν στα πλαίσια του σχεδίου, διασφαλίζοντας πως δεν θα υπάρξουν υπερβολικές δαπάνες και πως η χρήση των κονδυλίων θα γίνει με διαφάνεια.

Ως γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Εσωτερικών, ο Ντιβάνι έχει ερευνήσει ήδη μία σειρά σκανδάλων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Την ανακοίνωση του διορισμού θα πραγματοποιήσει ο Ομπάμα στη συνάντησή του με μέλη του Εθνικού Οργανισμού Καυβερνητών, ενώ θα ζητήσει από τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν να επιβλέψει την εφαρμογή του νομοσχεδίου για τα κίνητρα, συναντώντας συχνά τους κυβερνήτες και δημάρχους, που θα λάβουν κονδύλια για έργα υποδομής, καθώς και με αρμόδια μέλη της κυβέρνησης, τόνισε κυβερνητικό στέλεχος, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα