Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009 05:32
UPD:05:39

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας και των τραπεζών, εν μέσω εικασιών ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αυξήσει το μερίδιό της στη Citigroup Inc. για να καταλαγιάσει την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και να αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,1% φθάνοντας στις 76,86 μονάδες στις 11:46 π.μ. στο Τόκιο, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε κατά ποσοστό 1,1%. Ο δείκτης φέτος έχει σημειώσει απώλειες 14% καθώς η επιδείνωση της οικονομίας έβλαψε τα εταιρικά κέρδη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στις 7.398,84 μονάδες. Οι μετοχές της Toshiba Corp., της μεγαλύτερης ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής τσιπ, έκαναν βουτιά 7,8%, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Yomiuri» ότι η εταιρεία σκέφτεται να αντλήσει κεφάλαια για να τονώσει τα οικονομικά της. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε απώλειες 1,3%.

Σήμερα οι μετοχές στο δείκτη Standard & Poor’s 500 αναρριχήθηκαν 1,2% μετά τις πληροφορίες για τη Citigroup. Στις 20 Φεβρουαρίου ο δείκτης σημείωσε απώλειες 1,1%. Οι μετοχές της Citigroup Inc. και της Bank of America Corp. κινήθηκαν πτωτικά μετά τη δήλωση του γερουσιαστή Κρίστοφερ Ντοντ, του επικεφαλής της τραπεζικής επιτροπής, ότι ενδέχεται να κρατικοποιηθούν κάποιες τράπεζες σε «σύντομο χρονικό διάστημα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα