Citrigroup: Εως 40% η συμμετοχή του αμερικανικού κράτους

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009 05:57
UPD:11:39

Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αύξησης του μεριδίου τους στην Citigroup στο 25% με 40% του μετοχικού της κεφαλαίου, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Wall Street Journal.

Κατά διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε η μετοχή της Citigroup έχασε το 41% της αξίας της.

«Είναι πιθανόν οι συνομιλίες να ναυαγήσουν, όμως η κυβέρνηση ενδέχεται να εξαγοράσει ποσοστό κοινών μετοχών της Citigroup που θα φθάνει το 40%. Η διεύθυνση της τράπεζας ελπίζει πως το ποσοστό αυτό θα είναι κοντά στο 25%», τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύονται τη στιγμή που καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας πλήθαιναν οι φήμες για κρατικοποίηση της Citigroup και της Bank of America. Αμφότερες οι τράπεζες κατέφυγαν σε ανακεφαλαιοποίηση 45 δισ. δολαρίων έκαστη τους τελευταίους μήνες.

Κατά διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε η μετοχή της Citigroup έχασε το 41% της αξίας της, ενώ αυτή της Bank of America το 35%.

Η κεφαλαιακή βάση της Citigroup είναι «ισχυρή» και ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 βρισκόταν στο τέλος του τέταρτου τριμήνου στο 11,9%, «μεταξύ των μεγαλύτερων στη βιομηχανία», δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα η εκπρόσωπος της τράπεζας, Σάνον Μπελ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα