Ντ. Μπακογιάννη - Φρ. Φιγιόν: Αναγκαία η ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 17:46
UPD:17:50

Η διεθνής οικονομική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με το Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν.

Όπως δήλωσε η κ. Μπακογιάννη αμέσως μετά, συζητήθηκαν συγκεκριμένα οι τρόποι αντιμετώπισής της καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα των χωρών της ζώνης του ευρώ. Επίσης, όπως ανέφερε, ενημέρωσε τον κ. Φιγιόν για την κατάσταση στη χώρα μας, για το σταθεροποιητικό πρόγραμμα, το οποίο η Ελλάδα θα ακολουθήσει.

Ερωτηθείσα για την εξέλιξη της κρίσης και συγκεκριμένα αν γίνεται πιο αισιόδοξη όσο περνά ο καιρός, απάντησε: «Κοιτάξτε, δεν είμαι αισιόδοξη, έχω πίστη στην ελληνική κοινωνία, στις ελληνικές δυνάμεις. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε, θα παλέψουμε, μπορεί να δυσκολευτούμε, αλλά τελικώς θα βγούμε από αυτή την κρίση και θα βγούμε, όπως σας είπα, δυνατοί».

Αναφερόμενη στη βράβευσή της από τη Γαλλική Ακαδημία έκανε λόγο, μεταξύ αλλων, για πάρα πολύ μεγάλη τιμή, η οποία, όπως σημείωσε, δεν γίνεται μόνο στο πρόσωπό της, αλλά στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα