Συνάντηση Ν. Δένδια - ΕΣΕΕ

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 17:47
UPD:17:49

Η κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο, ο περιορισμός της χρήσης της στα ιδιωτικά χρέη και ο περιορισμός της δυνατότητας πρόσβασης στα αρχεία του ΤΕΙΡΕΣΙΑ ήταν δύο από τα θέματα που έθεσε η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικούς Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια, με τον οποίο είχε σήμερα συνάντηση.

Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Δημήτρης Αρμενάκης, μεταξύ των θεμάτων που έθεσε και για τα οποία οι δύο πλευρές, όπως έγινε γνωστό, θα συνεχίσουν το διάλογο ήταν τα εξής:

- Η ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων, η καθυστέρηση των οποίων αναιρεί κάθε έννοια απόδοσης δικαιοσύνης προς τους διοικουμένους.

- Η δικαστική συνδρομή στην αδυναμία του στεγασμένου εμπορίου να αντισταθεί στο παράνομο υπαίθριο εμπόριο και τις καταχρηστικές αποφάσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Η αποποινικοποίηση της οφειλής των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

- Η εξίσωση του χρόνου παραγραφής των εκατέρωθεν απαιτήσεων μεταξύ Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και ασφαλισμένων.

- Οι παράνομες άδειες εκποιήσεων που δίνονται καθ' υπέρβαση νόμου και αίρουν κάθε έννοια θεμιτού ανταγωνισμού ανάμεσα σε ομοειδείς επιχειρήσεις.

- Η ένταξη όλων των εταιρειών κάθε μορφής κάτω από την ίδια στέγη, με δραστική περικοπή των αναχρονιστικών και γραφειοκρατικών εξόδων, με τα οποία επιβαρύνονται σήμερα για την λειτουργία τους.

- Η αναγκαία εφαρμογή των νόμων από όλους, είτε είναι φυσικά πρόσωπα, είτε φορείς, είτε Οργανισμοί ιδίως Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο υπουργός αποδέχθηκε ότι τα αιτήματα που υπέβαλε η ΕΣΕΕ αποτελούν ζητήματα πρώτης γραμμής για τον εμπορικό και γενικότερα τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και αποφασίστηκε η συνέχιση του διαλόγου ανάμεσα στο υπουργείο και στην ΕΣΕΕ με κατεύθυνση την τελική επίλυσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα