Απαισιόδοξος ο Πολ Κρούγκμαν

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 21:33
UPD:22:12

Σε απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τη διεθνή οικονομική κρίση προέβη ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν μιλώντας σε ημερίδα που διεξήχθη στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε να απορρίψει το ενδεχόμενο της καταστροφής.

Πιο αναλυτικά, δήλωσε τρομοκρατημένος για τα όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία αλλά και από την ανεπάρκεια, όπως ανέφερε, των πολιτικών ιθυνόντων να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Μάλιστα, εμφανίστηκε απαισιόδοξος σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της κρίσης, επισημαίνοντας πως εκτιμήσεις για βελτίωση της κατάστασης στο τέλος της πενταετίας τον βρίσκουν ιδιαίτερα επιφυλακτικό.

Υποστήριξε ακόμη πως η περίοδος που διανύουμε δεν είναι η κατάλληλη για ισοσκελισμό προϋπολογισμών και υπογράμμισε την ανάγκη όσες χώρες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες. Σημείωσε πάντως πως κάτι τέτοιο δεν αφορά την Ελλάδα, καθώς, όπως ανέφερε, είναι μεταξύ των χωρών που βρίσκονται σε δυσμενή θέση λόγω ελλειμμάτων και χρέους.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος επανέλαβε πως το σχέδιο ανάκαμψης στις ΗΠΑ δεν είναι επαρκές, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η Ευρώπη έχει κάνει ακόμα λιγότερα και επιπλέον έχει πρόβλημα συντονισμού.

Αναφερόμενος στους χειρισμούς των κεντρικών τραπεζών, ζήτησε να αναλάβουν επιπλέον δράση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα