Βολές Δ. Δασκαλόπουλου για δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 22:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βολές κατά των πολιτικών, που «πολλές φορές από τη μία αναγνωρίζουν το ρόλο του επιχειρηματικού κόσμου και από την άλλη τείνουν να τον χρησιμοποιούν σαν σάκο του μποξ» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων, πρόσθεσε πως τείνουν «να τον θεωρούν υπεύθυνο σχεδόν για κάθε κακό, στραβό και ανάποδο που υπάρχει στην οικονομία και στην κοινωνία ωσάν οι επιχειρηματίες να κυβερνούν, να νομοθετούν, να αποφασίζουν και τον τρόπο αυτόν να απενοχοποιείται το πολιτικό σύστημα».

«Τα μέτρα κατά της ακρίβειας έχουν στοιχεία παρεμβατισμού αφού δημιουργούν προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα και αυξάνουν τη γραφειοκρατία» συνέχισε και συμπλήρωσε: «Δαιμονοποιούμε την επιχειρηματικότητα για πολιτικές αισχροκέρδειας δημιουργώντας εχθρότητα εκ μέρους του καταναλωτικού κοινού».

Δ. Δασκαλόπουλος: Οι πολιτικοί πολλές φορές χρησιμοποιούν τον επιχειρηματικό κόσμο ως σάκο του μποξ

Δ. Δασκαλόπουλος: Οι πολιτικοί πολλές φορές χρησιμοποιούν τον επιχειρηματικό κόσμο ως σάκο του μποξ

Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι επί σειρά ετών «η δαιμονοποίηση των επιχειρήσεων παγίως αποτελεί την εύκολη συνταγή υπεκφυγής της πολιτικής εξουσίας απέναντι στις ευθύνες της. Από ένα Κράτος, που ανακυκλώνει τα ελλείμματά του και ανατροφοδοτείται από τις πελατειακές σχέσεις».

Ανέφερε ακόμη ότι «ακόμα και στην επιτυχημένη κατάληξη της υπόθεσης της Ολυμπιακής η ιδιωτική πρωτοβουλία ήταν αυτή που έβγαλε από τα αδιέξοδα της την πολιτική, ενώ σε ότι αφορά στον κλάδο παραγωγής και διακίνησης τροφίμων είναι αυτός που μόνιμα βρίσκεται στο στόχαστρο και μόνιμα παραγνωρίζεται τη στιγμή που ο καταναλωτής επιβραβεύει και ο καταναλωτής τιμωρεί».

Σημείωσε ότι οι βιομηχανία είναι υπέρ της εφαρμογής των νόμων και ζήτησε από την κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της στην Ευρώπη όπου «εφαρμόζεται η νομιμότητα και οι θεσμοί και εκεί ο αντιεπιχειρηματικός λαϊκισμός δεν έχει πέραση και κανείς πολιτικός δεν προσπορίζεται κοινωνικά ένσημα ξιφουλκώντας προς την απροσδιόριστη κατεύθυνση της ασυδοσίας και των στρεβλώσεων και κανείς πολιτικός δεν επιδιώκει σταυροδοτικά ένσημα αναγορεύοντας όλες τις επιχειρήσεις σε μηχανισμούς κερδοσκοπίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα