Γ. Παπανδρέου: Τολμηρές ηγεσίες για δίκαιη πρόταση υπέρβασης της κρίσης

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 19:15
A- A A+

«Βαθύτατα πολιτική κρίση» χαρακτήρισε στη βάση της την παρούσα χρηματοοικονομική κρίση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα των εκδόσεων «Prothesis» για τη διεθνή οικονομική κρίση.

Όπως ανέφερε, οι πολλές απόψεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ταυτίζονται με προτάσεις του νομπελίστα οικονομολόγου Κρούγκμαν, ο οποίος επίσης έλαβε μέρος στην ημερίδα.

Αναφερόμενος σε αυτές τις απόψεις υπογράμμισε την ανάγκη:

Αμεσων απαντήσεων για την οικονομική και την πολιτική κρίση, που δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα να μεγαλώσουν οι ανισότητες.

Ενός ισχυρού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τόνωσης της οικονομίας και της ρευστότητας.

Σοβαρής εποπτείας από την Πολιτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Προώθησης μιας βιώσιμης «Πράσινης Ανάπτυξης», ως μια νέα ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Λήψης μέτρων κοινωνικής προστασίας για φτωχότερα και μεσαία στρώματα.

Επίδειξης αλληλεγγύης σε παγκόσμιο επίπεδο και για ανερχόμενες οικονομίες, από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική και την Ασία.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη πως σήμερα, όσο ποτέ, χρειάζονται τολμηρές ηγεσίες, που θα ωθήσουν το παγκόσμιο σύστημα προς νέες προοδευτικές κατευθύνεις, θα προσφέρουν μια σοβαρή και αξιόπιστη δημοκρατική και δίκαιη πρόταση υπέρβασης της κρίσης. «Διότι σήμερα δεν βιώνουμε μια εποχή αλλαγών, αλλά μια αλλαγή εποχής. Αυτή είναι η ιστορική πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε».

Καταλήγοντας χαρακτήρισε το λόγο του Πολ Κρούγκμαν τολμηρό και ασυμβίβαστο και τον καλωσόρισε στην Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή