Καναδάς: Αισιόδοξος για την οικονομία ο πρωθυπουργός

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 08:16
UPD:09:51

Αισιόδοξος για την οικονομία της χώρας δηλώνει ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, παρα τις αρνητικές προβλέψεις του πρώην προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά Ντέιβιντ Ντότζ, ο οποίος ισχυρίζεται πως η παγκόσμια οικονομία θα παραμείνει σε μακροχρόνια και βαθειά ύφεση.

Ο Χάρπερ μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε πως ο Καναδάς ήταν η τελευταία χώρα που έπεσε σε ύφεση και θα είναι η πρώτη που θα ανακάμψει απ' αυτήν.

«Αυτή η χώρα έχει ισχυρό, μακροπρόθεσμο ισοζύγιο. Θα επιστρέψουμε σε πλεόνασμα όταν υπάρξει ανάκαμψη. Καμιά άλλη χώρα δε βρίσκεται σ΄αυτή τη θέση» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο Χάρπερ σημείωσε πως η οπτική του είναι ρεαλιστική καθώς στηρίζεται στα χαμηλά και σταθερά επιτόκια πληθωρισμού της χώρας, στο κραταιό τραπεζικό της σύστημα, στην ποικιλία της οικονομίας της και στην εξειδίκευση της εργασίας.

Ωστόσο, ο Φιλελεύθερος κριτικός για την οικονομία Τζον Μακάλουμ δήλωσε πως τα σχόλια του πρωθυπουργού δείχνουν ότι «ο Στίβεν Χάρπερ είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας σε σχέση με την κρίση που αντιμετωπίζει ο Καναδάς αυτή την ώρα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα