Goldman: Προς εξαγορά του συνόλου της USJ

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 08:14
UPD:09:51

Προσφορά για την εξαγορά του υπόλοιπου μεριδίου της USJ Co., της διαχειρίστριας του θεματικού πάρκου στην Ιαπωνία της Universal Studios Japan, θα κάνει σήμερα η Goldman Sachs Group Inc., σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, μετέδωσε το Bloomberg News.

O Ανκούρ Σάχου, επικεφαλής των επενδύσεων της Goldman στην Ιαπωνία, θα αναφερθεί στις λεπτομέρειες της προσφοράς σε συνέντευξη Τύπου στο θεματικό πάρκο στην Οσάκα, περίπου στις 5 η ώρα το απόγευμα, τοπική ώρα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Αγοράζοντας το 59% της USJ που δεν έχει στην κυριότητά της, θα κοστίσει στην Goldman 52 δισ. γιέν (540 εκατ. δολ.) με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.

Η Goldman, η μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα χρηματιστηριακή εταιρεία στον κόσμο, μέχρι την μετατροπή της σε τράπεζα συμμετοχών, επένδυσε 20 δισ. γιέν στην Universal Studios Japan το 2005. Στοχεύει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας καθώς η συρρίκνωση της οικονομίας ωθεί χαμηλότερα τον αριθμό των επισκεπτών στο πάρκο.

Το πάρκο Universal Studios Japan που άνοιξε το 2001 προσήλκυσε 30.000 επισκέπτες τις δύο πρώτες ημέρες της λειτουργίας του.

Η εταιρεία εμφάνισε ζημίες 5,2 δισ. γιέν το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2005 και το έλλειμμα των 4,6 δισ. γιέν το επόμενο έτος πριν επιστρέψει στην κερδοφορία το 2007 μετά την παρουσίαση νέων χαρακτήρων από κινηματογραφικές ταινίες, όπως τα κινούμενα σχέδια Hello Kitty και ο Spiderman. Η εταιρεία το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2008 εμφάνισε καθαρά κέρδη 6,8 δισ. δολαρίων.

Η οικονομική συρρίκνωση ενδέχεται να επιτρέψει στην Goldman να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της USJ σε λογική τιμή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IB Research and Consulting Inc. τον Ιανουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα