China Mobile: 11% υψηλότερα κέρδη το δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 08:29
UPD:09:46

Αύξηση 11% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, China Mobile Ltd., το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία διεύρυνε το προβάδισμά της καλύπτοντας τη ζήτηση στις αγροτικές περιοχές.

Τα καθαρά κέρδη της αναρριχήθηκαν στα 30,2 δισ. γουάν (4,4 δισ. δολ.) από 27,2 δισ. γουάν πριν από ένα έτος, σύμφωνα με τον υπολογισμό των στοιχείων από τα αποτελέσματα του συνόλου της χρήσης που ανακοινώθηκαν σήμερα από την εταιρεία. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13%, φθάνοντας στα 110,95 δισ. γιουάν.

Οι ετήσιες πωλήσεις της China Mobile υπερέβησαν τις αντίστοιχες της Vodafone Group για πρώτη φορά το 2008, καθώς ο πρόεδρός της, Γουάνγκ Τζιανζχού, επέκτεινε τα δίκτυα της εταιρείας και μείωσε τις αμοιβές για να αυξήσει τον αριθμό των χρηστών στις αγροτικές περιοχές. Η εταιρεία που εδρεύει στο Πεκίνο θα αυξήσει τις εκπτώσεις και θα παράσχει υπηρεσίες Internet υψηλής ταχύτητας σε ολόκληρη τη χώρα φέτος για να περιορίσει την αύξηση του ανταγωνισμού από την China Telecom και China Unicom (Hong Kong).

Οι μετοχές της China Mobile υποχώρησαν 0,2% στα 67,95 δολ. Χονγκ Κονγκ κατά το μέσον της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Χονγκ Κονγκ, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Φέτος έχουν υποχωρήσει 13% έναντι πτώσης 9% του δείκτη Hang Seng.

Το 2008 η China Mobile αύξησε τους πελάτες της κατά 88 εκατ., υπερβαίνοντας την πρόβλεψη για 80 εκατ. χρήστες. Τον Ιανουάριο απέκτησε άλλους 6,67 εκατ. χρήστες, αυξάνοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 463,9 εκατ. έως τα τέλη του μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα