ΥΠΟΙΟ: Δύσκολη αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση της οικονομίας

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 22:40
UPD:22:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να χαλιναγωγήσει το δημόσιο έλλειμμα και το χρέος υπογράμμισε για άλλη μία φορά απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

Σημείωσε δε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι μεν δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη και ότι το κλίμα καταστροφολογίας κάνει τελικά μεγαλύτερη ζημιά από την ίδια την κρίση.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο κ. Παπαθανασίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα κερδίσει το στοίχημα για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% μέχρι το 2010, αν και επισήμανε πως «τα δύσκολα είναι μπροστά μας». Επανέλαβε δε, ότι όσοι ζητούν να πιεστεί η ΕΕ για να επιτρέψει την ελαστική εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, «είτε δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της πραγματικής απειλής για την εθνική οικονομία, είτε το αντιλαμβάνονται και σκόπιμα παραπλανούν».

Ανέφερε ακόμη και πάλι ότι αν η κρίση απαιτήσει επιπλέον προσαρμογές, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τις κάνει. Υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί και «αν χρειασθεί θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις».

Υπενθύμισε ότι επίσης γίνονται ενέργειες ώστε το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ -μέσω του οποίου διασφαλίστηκαν μέχρι στιγμής ευνοϊκά δάνεια για 20.000 ΜΜΕ- να συνεχιστεί και να δοθεί δυνατότητα συμμετοχής ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για το ΕΤΑΚ θα συζητηθεί τη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα