Σε κλοιό πιέσεων

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 07 Απριλίου 2009 00:01

Οι ζοφερές προβλέψεις αναλυτών για τον τραπεζικό τομέα και η ανησυχία για κατάρρευση μιας μεγάλης τεχνολογικής συμφωνίας έθεσαν χθες σε κλοιό πιέσεων τους δείκτες των χρηματιστηρίων.

Στη Wall Street οι χρηματοπιστωτικός κλάδος εμφάνιζε τις μεγαλύτερες απώλειες, μετά τη δήλωση του Τζορτζ Σόρος ότι το τραπεζικό σύστημα είναι «χρεοκοπημένο», αλλά και την εκτίμηση του γνωστού αναλυτή, Μάικ Μάγιο, ότι οι ζημιές από τα στεγαστικά δάνεια θα υπερβούν εκείνες της περιόδου της Μεγάλης Ύφεσης.

Βουτιά 25% έκανε και ο τίτλος της Sun Microsystems, εν μέσω πληροφοριών ότι οι διαπραγματεύσεις της με την IBM ναυάγησαν. Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst των 300 blue chips υποχώρησε 0,7% στις 766,09 μονάδες με τις τράπεζες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Η Credit Suisse υποχώρησε 5,3%, η UBS 3,4% και η Credit Agricole 2,1%. Κόντρα στο ρεύμα στάθηκε η HSBC με κέρδη 3,7%, χάρη στη θετική ανταπόκριση των επενδυτών στην έκδοση δικαιωμάτων μετοχών από τη βρετανική τράπεζα.

Στις αυτοκινητοβιομηχανίες η μετοχή της BMW είχε απώλειες 7,8%, ενώ της Peugeot 5,9%. Ο κλάδος των μετάλλων έχασε επίσης έδαφος, με τη Rio Tinto να βυθίζεται 11%, στον απόηχο φημολογίας ότι θα προχωρήσει σε έκδοση δικαιωμάτων μετοχών ύψους 10 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα