ΟΟΣΑ: Επιδείνωση των προοπτικών για τις διεθνείς οικονομίες

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 13:35
UPD:13:51

Περαιτέρω επιδείνωση σημείωσαν οι προοπτικές για τις μεγάλες βιομηχανοποιημένες και αναδυόμενες οικονομίες τον Φεβρουάριο, ειδικά στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία και τις βασικότερες χώρες εκτός ΟΟΣΑ, όπως προκύπτει από έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ο βασικός δείκτης του διεθνούς οργανισμού για τα μέλη του G7 υποχώρησε στις 91,3 μονάδες από 92,2 μονάδες που ήταν τον Ιανουάριο. Σε ετήσια βάση, εμφανίστηκε μειωμένος κατά 10,3%.

«Οι βασικοί δείκτες του ΟΟΣΑ για το Φεβρουάριο του 2009 συνεχίζουν να “δείχνουν” μια βαθιά επιβράδυνση για τις επτά μεγάλες οικονομίες», επισημαίνει ο ΟΟΣΑ.

Ο βασικός δείκτης για την οικονομία των ΗΠΑ μειώθηκε στις 89,9 μονάδες από 91,0 μονάδες που ήταν τον Ιανουάριο, ενώ ο δείκτης για την ιαπωνική οικονομία βρέθηκε στις 89,7 μονάδες από τις 91,2 μονάδες του προηγούμενου μήνα.

«Η εικόνα για όλες τις χώρες παραμένει αδύναμη, με τις προοπτικές στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία και τις βασικές οικονομίες εκτός ΟΟΣΑ ειδικότερα να σημειώνουν περαιτέρω επιβράδυνση από τον περασμένο μήνα», αναφέρει ο οργανισμός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα