Moody’s: Aνηφορικός ο δρόμος για την ανάκαμψη

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 13:21

Μια από τις συχνότερες ερωτήσεις που κάνουν οι επενδυτές στη Moody’s είναι εάν η χρηματοοικονομική κρίση έχει «πιάσει πάτο» και εάν οι παγκόσμιες αγορές βρίσκονται καθ’ οδόν προς την ανάκαμψη.

Ομόφωνα οι αναλυτές του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης απαντούν ότι παρά τη μερική βελτίωση των συνθηκών για τα πιστωτικά ιδρύματα στις περισσότερες χώρες, η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται εν μέσω πυρών και οι πρόσφατες ενδείξεις βελτίωσης σίγουρα δεν αποτελούν εχέγγυο για τη βιωσιμότητα της τρέχουσας ανάκαμψης.

Σύμφωνα με το κεντρικό σενάριο της Moody’s για την παγκόσμια οικονομία, η ανάκαμψη αναμένεται να ακολουθήσει πορεία σχήματος μεταξύ U και L, γεγονός που υποδηλώνει τον οδυνηρό δρόμο που έχει μπροστά της η παγκόσμια οικονομία.

Η δυσκολία της ανάκαμψης φαίνεται και από τις πιέσεις που δέχεται ο χρηματοοικονομικός κλάδος. Παρότι οι μακροοικονομικοί δείκτες –και οι βαθμολογίες πιστοληπτικής ικανότητας– φαίνεται να έχουν πιάσει πάτο, τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία των πιστωτικών ιδρυμάτων εξακολουθούν να καταγράφουν πτωτική πορεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα