Κοντά στα 64 δολ. η τιμή του αργού

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 13:09
UPD:13:12

Σταθεροποιητικές τάσεις, πάνω από τα 64 δολάρια το βαρέλι, καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, επηρεαζόμενες τόσο από την άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων όσο και από τις προβλέψεις για νέα αύξηση των αποθεμάτων διυλισμένων προϊόντων.

Οι προσδοκίες περί ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας ώθησαν τις τιμές του «μαύρου χρυσού» πάνω από τα 73 δολάρια το βαρέλι στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, οι ανησυχίες ότι η πρόσφατη αισιοδοξία ήταν υπερβολική οδήγησαν στη μείωση των τιμών κάτω από τα 60 δολάρια, την περασμένη εβδομάδα.

Στις 12:32 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 3 σεντς στα 64,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 66,38 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 6 σεντς.

Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο του Αυγούστου λήγει σήμερα και θα αντικατασταθεί από αυτό του Σεπτεμβρίου, το οποίο υποχώρησε κατά 20 σεντς στα 65,09 δολάρια το βαρέλι.

Ο υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων της Αλγερίας, Σακίμπ Χελίλ, προέβλεψε χθες ότι οι τιμές θα παραμείνουν φέτος στο επίπεδο των 65-70 δολαρίων το βαρέλι, υπό την προϋπόθεση ότι η αγορά θα παραμείνει υπερ-τροφοδοτημένη. Δήλωσε, μάλιστα, ότι ο ΟΠΕΚ θα μειώσει την παραγωγή του το Σεπτέμβριο, αν μειωθεί η ζήτηση για το αργό του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα