Κ. Λαγκάρντ για G20: Τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 12:40

«Τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί», τόνισε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, αναφερόμενη στη συμφωνία των ηγετών του G20 για τον έλεγχο και την επιβολή ρυθμιστικών κανόνων στη λειτουργία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η συμφωνία «έχει σχεδόν επιτευχθεί και ταυτόχρονα είναι πολύ μακρινή», τόνισε η Γαλλίδα υπουργός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Όπως σημείωσε, έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος της τεχνικής επεξεργασίας. «Περάσαμε ώρες και ώρες για την προσέγγιση των θέσεων... και τίποτε δεν έχει γίνει ακόμη διότι κατ’ αρχάς οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων δεν έχουν επικυρώσει το σύνολο της συμφωνίας και ορισμένα σημεία βρίσκονται σε εκκρεμότητα», ανέφερε, σημειώνοντας πως οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα.

Διευκρίνισε επίσης ότι, εάν υπάρξει συμφωνία, θα εφαρμοσθεί επί των μπόνους του 2009, που καταβάλλονται στις αρχές του 2010.

Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, «στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται ένα γενικό πλαίσιο - κατάργηση των εγγυημένων μπόνους, η αναβολή πληρωμών, τα bonus-malus, η επιτροπή αποζημιώσεων και στη συνέχεια, ελπίζω, ένας μηχανισμός επιβολής περιορισμών, ειδικά στην περίπτωση που μια τράπεζα δεν έχει επαρκές αποθεματικό».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα