Πετραλιά: Αυξημένη κατά 65,8% η περιουσία των Ταμείων

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 12:39
UPD:13:52

Αυξημένη κατά 65,8% είναι η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης και ανέρχεται στα 36,2 δισ. ευρώ.

«Από 21,8 δισ. ευρώ που την παραλάβαμε το 2004, η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων σήμερα ανέρχεται στα 36,2 δισ. ευρώ, δηλαδή είναι αυξημένη κατά 65,8%», υπογράμμισε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, παραλαμβάνοντας τα στοιχεία της επίσημης καταμέτρησης της περιουσίας των Ταμείων, η οποία ολοκληρώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία χθες και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

«Οι αριθμοί αυτοί και μόνο», σημείωσε η κ. Πετραλιά, «αρκούν για να καταδείξουν το νοικοκύρεμα, την χρηστή διαχείριση και, εν τέλει, την επιτυχία της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης».

Σύμφωνα με την καταμέτρηση, η συνολική περιουσία των Ταμείων στις 31-8-09 ήταν 31,6 δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό, διευκρινίζεται, δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσό των 4,56 δισ. ευρώ, παλαιών οφειλών (από το 2001) του Δημοσίου προς το ΙΚΑ που μόλις πρόσφατα (1-9-09) χορήγησε το υπουργείο Οικονομίας στο ΙΚΑ, υπό μορφή ομολόγων του Δημοσίου. Αν προστεθεί το ποσό αυτό, τότε η συνολική περιουσία των Ταμείων σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 36,2 δισ. ευρώ, επισημαίνει το υπουργείο Απασχόλησης.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι μισές αλήθειες δεν πείθουν»

Οι μισές αλήθειες δεν πείθουν, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις δηλώσεις της υπουργού Απασχόλησης.

«Αξιοποιώντας την συγκυρία του Χρηματιστηρίου, η κ. Πετραλιά επιχειρεί να ωραιοποιήσει την εικόνα όσον αφορά την περιουσία των Ταμείων», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

«Η ουσία είναι ότι και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ταμείων, αρνήθηκαν και αρνούνται να καταβάλουν τις υποχρεώσεις του κράτους, με συνέπεια την υπονόμευση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

»Τι θα γίνει με τα 9 δισ.€ που χρωστά το κράτος μόνο στο ΙΚΑ; Τι θα γίνει με τα δεκάδες δις αποθεματικά των ταμείων που λεηλατήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και χρησιμοποιήθηκαν για εξωασφαλιστικούς σκοπούς;».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα