Εν αναμονή της απόφασης για την απεργία των λιμενεργατών

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 16:38
UPD:18:25

Αφού ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και ενώ είχε απορριφθεί αίτημα της ΟΜΥΛΕ για αναβολή της εκδίκασης, το δικαστήριο έδωσε προθεσμία έως τις 20.00 σήμερα και στις δύο πλευρές να καταθέσουν με υπομνήματα τις θέσεις τους προκειμένου να αποφανθεί.

Αργά σήμερα το βράδυ ή νωρίς αύριο το πρωί θα εκδοθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η απόφαση σχετικά με τη νομιμότητα ή μη των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Κατά των απεργιών έχουν προσφύγει με αιτήσεις τους τα Επιμελητήρια της χώρας, καθώς και 48 επιχειρήσεις που, όπως υποστηρίζουν, θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα από τις κινητοποιήσεις των 1.500 λιμενεργατών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και ενώ είχε απορριφθεί αίτημα της ΟΜΥΛΕ για αναβολή της εκδίκασης, το δικαστήριο έδωσε προθεσμία έως τις 20.00 σήμερα και στις δύο πλευρές να καταθέσουν με υπομνήματα τις θέσεις τους προκειμένου να αποφανθεί.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έξω από το δικαστικό μέγαρο παρέμεναν εκατοντάδες λιμενεργάτες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της Cosco.

ΕΣΕΕ: Μείζον θέμα η λειτουργία του λιμανιού

Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς στο θέμα του λιμανιού του Πειραιά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, χαρακτηρίζοντας μείζον θέμα τη λειτουργία του.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΣΕΕ, μιλά για κρίσιμη οικονομική συγκυρία, ενώ επισημαίνει πως «σε λίγες μέρες έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων, όπου οι προβληματικές μέχρι σήμερα καταναλωτικές ανάγκες είναι αυξημένες».

«Περιμένουμε την ανάληψη της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΟΛΠ, για να ανοίξει το λιμάνι και να γίνει επιτέλους ο διάλογος» προσθέτει, ενώ γνωστοποιεί πως αναλαμβάνει πρωτοβουλία συντονισμού του διαλόγου με τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους, για διασφάλιση:

1) των αναγκών της αγοράς

2) των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις

3) την προστασία του καταναλωτή.

Αντ. Σαμαράς: Δεν πάει άλλο

Nα δώσει λύση κάλεσε την κυβέρνηση ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας ανέφερε: «Η κατάσταση με τα κοντέινερ στον Πειραιά έχει γίνει ασφυκτική. Το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και θα πρέπει η κυβέρνηση επιτέλους να αποφασίσει να πάρει μέτρα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα