«Οι ολίγοι δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πολλών»

Δηλώσεις Λ. Κατσέλη για την απεργία στο λιμάνι
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 14:56
UPD:16:37

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του λιμανιού η κ. Κατσέλη υπογράμμισε πως «προέχει η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του λιμανιού, που τίθενται αυτή τη στιγμή σε κίνδυνο από την παράταση της απεργίας».

Τη συγκρότηση δύο επιτροπών για το θαλάσσιο τουρισμό και την επιβατική ναυτιλία και ακτοπλοΐα με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του σχετικού θεσμικού πλαισίου εξήγγειλε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, μετά από διαδοχικές συναντήσεις πέντε Ενώσεις και Συνδέσμους Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Κλάδο της Εμπορικής Ναυτιλίας, της Ακτοπλοΐας και του Θαλάσσιου Τουρισμού.

Ειδικότερα, η κ. Κατσέλη συναντήθηκε με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εταιριών Εθνικών Μεταφορών και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φορτηγών Ελεύθερης Ζώνης Πειραιά, την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημεροπλόων Σκαφών, τον Πρόεδρο του Οίκου ΝΑΥΤΟΥ και την Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας.

Σε ό,τι αφορά τις επιτροπές, όπως εξήγησε η υπουργός, «μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να κάνουν εισηγήσεις για τις αναγκαίες τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου».

Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον Πρόεδρο του Οίκου ΝΑΥΤΟΥ, η κ. Κατσέλη ενημέρωσε επίσης ότι έδωσε «εντολή μέσα στη βδομάδα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε ανέργους και σπουδαστές ΚΕΣΕΝ που εκκρεμεί από τον Αύγουστο του 2009».

Τόνισε ακόμη ότι «στόχος του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, είναι η αναθέρμανση της Οικονομίας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η προώθηση της ανταγωνιστικότητας και στο χώρο της Ναυτιλίας καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με παράλληλη προστασία των δικαιωμάτων τόσο των εργαζομένων όσο και των καταναλωτών».

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του λιμανιού η κ. Κατσέλη υπογράμμισε πως «προέχει η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του λιμανιού, που τίθενται αυτή τη στιγμή σε κίνδυνο από την παράταση της απεργίας». «Οι ολίγοι, ειδικά όταν διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματά τους, δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πολλών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λ. Κατσέλη για ΟΛΠ: Οι ολίγοι δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πολλών

Λ. Κατσέλη για ΟΛΠ: Οι ολίγοι δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πολλών

ΛΑΟΣ: Ασυνεπές το κράτος

«Το κράτος με το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν έχει ούτε συνέχεια, ούτε συνέπεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης με αφορμή τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά.

«Αν η κυβέρνηση φοβάται τις συντεχνίες, να φέρει -αν μπορεί- νόμο στη Βουλή, για την ακύρωση της σύμβασης με την Cosco», πρόσθεσε και τόνισε: «Αυτό που συμβαίνει είναι ασόβαρο και προσβάλλει την Ελλάδα διεθνώς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα