Γ. Πεταλωτής: Νέα δυναμική με τον ορισμό Ανωμερίτη στον ΟΛΠ

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 16:08

«Στον ΟΛΠ πηγαίνει ο κ. Ανωμερίτης, την ευθύνη για την πολιτική της Ναυτιλίας την ασκεί η κ. Κατσέλη, ο κ. Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο, όπου υπάρχουν ζητήματα, να παρεμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Να συναισθανθούν τις ευθύνες τους κάλεσε όλους τους παράγοντες, τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τους εργαζόμενους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αποκλείοντας και πάλι το ενδεχόμενο επιστράτευσης για το ζήτημα του λιμανιού του Πειραιά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «το όλο ζήτημα ήδη αντιμετωπίζεται και παίρνει μια νέα δυναμική και με τον ορισμό, αύριο, του κ. Ανωμερίτη ως διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΠ, ώστε να προωθηθεί ο διάλογος με τους εργαζόμενους και να εξηγηθεί ότι πρέπει να λήξει η απεργία».

Ερωτηθείς δε αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, έχει ειδικό ρόλο επί του θέματος, απάντησε ότι οι ρόλοι είναι συγκεκριμένοι και διακριτοί.

«Στον ΟΛΠ πηγαίνει ο κ. Ανωμερίτης, την ευθύνη για την πολιτική της Ναυτιλίας την ασκεί η κ. Κατσέλη, ο κ. Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο, όπου υπάρχουν ζητήματα, να παρεμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το αν η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο ακόμα και αν δεν λήξει η απεργία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «διάλογος είναι σε εξέλιξη ούτως ή άλλως» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του διαλόγου, ώστε να ανοίξει ξανά το λιμάνι.

Υπογράμμισε τέλος ότι «και πριν και μετά τις εκλογές μιλάμε για μια σύμβαση, που δεν μας ικανοποιεί» και ότι «από εκεί και πέρα, όμως, έχει κυρωθεί και έχει γίνει νόμος. Ωστόσο, δεν σταματάμε την προσπάθειά μας να τη βελτιώσουμε προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα