Ομιλος Ασπίς: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Π. Ψωμιάδης

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 11:17

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του 13ου τακτικού ανακριτή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ασφαλιστικού Ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

Η κατηγορία αφορά μη γνήσια εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ που προσκόμισε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Ψωμιάδης στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, για να εξασφαλίσει την κάλυψη ανοίγματος που παρουσίαζε η εταιρεία του.

Στον κ. Ψωμιάδη επιβλήθηκε μετά την απολογία του, χρηματική εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα.

Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη, όταν η αρμόδια Επιτροπή υπέβαλε στην Εισαγγελία αναφορά, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης που κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ.Ψωμιάδη στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα στο οποίο αρνείται την κατηγορία, ενώ αποδίδει ευθύνες για την επίμαχη εγγυητική σε άλλον επιχειρηματία, σε βάρος του οποίου έχει καταθέσει μήνυση.

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα