Ηπια άνοδος στην Ευρώπη

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 11:24

Με μικρή άνοδο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της είδησης για συμφωνία συγχώνευσης της British Airways με την ισπανική Iberia.

Αντιθέτως, η χαμηλότερη του αναμενόμενου αύξηση του ΑΕΠ τρίτου τριμήνου σε Γερμανία και Γαλλία δεν φαίνεται να επηρεάζει τις αγορές.

Στις 10:53 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,2% στις 1.016,73 μονάδες, έχοντας κλείσει στην προηγούμενη συνεδρίαση σε υψηλό τριών εβδομάδων.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των BA και Iberia, μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσής τους, ύψους επτά δισ. δολαρίων. Οι δύο εταιρείες κατέληξαν στη συμφωνία αργά χθες το βράδυ, βάζοντας τέλος σε συνομιλίες διάρκειας άνω του ενός έτους για μια μεταξύ τους συνεργασία.

«Η αγορά κινείται μεταξύ ελπίδων και φόβων. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ ήταν πιο αδύναμα απ΄ ό,τι αναμενόταν, ωστόσο οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στα καταναλωτικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα στις ΗΠΑ», σχολίασε αναλυτής της Postbank.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται οριακά κατά 0,04% και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,2%. Ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα