Κάλεσμα σε ευρύ διάλογο για το ασφαλιστικό

Προαναγγελία ριζικών αλλαγών
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 11:16
UPD:11:56

«Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να το αντιμετωπίσουμε πρόχειρα και με μπαλώματα», τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εθνικό ζήτημα χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με θέμα τη μεταρρύθμιση και τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι το ασφαλιστικό βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απηύθυνε πρόσκληση σε αντιπολίτευση και κοινωνικούς εταίρους για ευρύ διάλογο.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Παπανδρέου: Εθνικό ζήτημα το ασφαλιστικό

Γ. Παπανδρέου: Εθνικό ζήτημα το ασφαλιστικό

Οι προτεραιότητες

«Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να το αντιμετωπίσουμε πρόχειρα και με μπαλώματα», πρόσθεσε και απαρίθμησε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης οι οποίες μεταξύ άλλων είναι η εγγύηση των συντάξεων, η θεραπεία αδικιών για τους έχοντες διαδοχική ασφάλιση, η αύξηση για τους αγρότες, η μηχανογράφηση των ταμείων για να μην υπάρχει διαφθορά και σπατάλη, ο εκσυγχρονισμός της λίστας φαρμάκων και των αναπηρικών συντάξεων.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Α. Τσίπρας: Μην σπέρνετε ανέμους γιατι θα κληθείτε να θερίσετε θύελλες

Α. Τσίπρας: Μην σπέρνετε ανέμους γιατι θα κληθείτε να θερίσετε θύελλες

«Στη γενικευμένη οικονομική κοινωνική και θεσμική κρίση ξεχωρίζει το πρόβλημα του ασφαλιστικού», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε πως «είναι εθνικό ζήτημα δεν αφορά απλώς αριθμούς, αλλά την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και του συνταξιούχου, την έννοια του δικαίου και τις επόμενες γενιές».

«Είναι δέσμευση να αγωνιστούμε για τη σωτηρία του ασφαλιστικού που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ξεκινήσαμε το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», είπε και πρόσθεσε πως αυτός θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί «προκειμένου να είναι βιώσιμες οι πολιτικές που θα εφαρμόσουμε».

Ανοιγμα στην αντιπολίτευση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Παπανδρέου: Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα

Γ. Παπανδρέου: Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα

«Αν δουλέψουμε μαζί θα βρούμε λύσεις, καλούμε την αντιπολίτευση να ξεπεράσει τη λογική της ισοπέδωσης, μη μένετε στο παρελθόν της εύκολης κριτικής, δίνουμε χώρο για ουσιαστική συμμετοχή στη συνδιαμόρφωση των πολιτικών», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «μπορεί να συνεισφέρει πολλά στο διάλογο για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό και για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα