Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 11:17

Ομιλος Ασπίς: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Π. Ψωμιάδης

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρόεδρος και διευθύνων συμβούλος του ασφαλιστικού Ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης.

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του 13ου τακτικού ανακριτή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ασφαλιστικού Ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

Η κατηγορία αφορά μη γνήσια εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ που προσκόμισε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Ψωμιάδης στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, για να εξασφαλίσει την κάλυψη ανοίγματος που παρουσίαζε η εταιρεία του.

Στον κ. Ψωμιάδη επιβλήθηκε μετά την απολογία του, χρηματική εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα.

Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη, όταν η αρμόδια Επιτροπή υπέβαλε στην Εισαγγελία αναφορά, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης που κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ.Ψωμιάδη στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα στο οποίο αρνείται την κατηγορία, ενώ αποδίδει ευθύνες για την επίμαχη εγγυητική σε άλλον επιχειρηματία, σε βάρος του οποίου έχει καταθέσει μήνυση.

ΑΠΕ