«Ράμπο» κατά των ανατιμήσεων

Η ακρίβεια στο επίκεντρο της Κυβερνητικής Επιτροπής
Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 15:05
UPD:18:35

Τη συγκρότηση σώματος ελεγκτών της αγοράς προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας ύστερα από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής με κύριο θέμα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Προχωρούμε στη σύσταση της υπηρεσίας εποπτείας της αγοράς, η οποία θα εποπτεύεται από ειδική γραμματεία και θα έχει ελεγκτικές, κοστολογικές και τιμοληπτικές αρμοδιότητες, ώστε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση στην αγορά, να παρεμβαίνουμε εκεί που πρέπει και να επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις, όπου δεν υπάρχει συμμόρφωση με τη νομοθεσία», δήλωσε ο κ. Φώλιας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμα ότι η λειτουργία της υπηρεσίας θα επιδιωχθεί να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, καθώς ο ρόλος της είναι σημαντικός, βρίσκεται στην καρδιά των μέτρων, που έχουν εξαγγελθεί και θα συνεισφέρει στην αποτελεσματική υλοποίησή τους.

«Τα βήματά μας πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης είναι σταθερά και γρήγορα, ώστε οι καταναλωτές να νοιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους στην αγορά, αλλά ότι το κράτος εξαντλεί τα όρια της παρεμβατικότητάς του για να προστατεύσει την αγοραστική τους δύναμη σε μια περίοδο κρίσης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας

Νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας

Απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες αυξήσεις τιμολογίων στη ΔΕΗ, που ζήτησε ο κ. Αθανασόπουλος, ο υπουργός ανέφερε: «Tο ακούσαμε, έχει όμως, ήδη, σχολιαστεί».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα