Θ. Ρουσόπουλος: Ευρωπαϊκό πρόβλημα η ακρίβεια

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 15:37
UPD:15:40
A- A A+

Τη θέση πως η ακρίβεια είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα εξέφρασε για άλλη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, προσθέτοντας πως μια σειρά από γεγονότα οδηγούν σε αύξηση των τιμών.

Αναφερόμενος στη σύσταση της νέας υπηρεσίας για την εποπτεία της αγοράς που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως έχουν ληφθεί πολλά μέτρα το τελευταίο δίμηνο, τα οποία δεν αποδίδουν όλα από τη μία μέρα στην άλλη, ενώ υπογράμμισε πως «και η δράση των ίδιων των καταναλωτών παίζει και θα συνεχίζει να παίζει ρόλο».

«Τις τελευταίες εβδομάδες, με συγκεκριμένες πράξεις τους, έφεραν κάποια αποτελέσματα. Είναι σημαντική αλλαγή στην καταναλωτική μας καθημερινότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση γιατί δεν δεχόμαστε πιο συγκεκριμένα μέτρα, όπως, για παράδειγμα, τη γαλλική πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα, επισήμανε ότι έκανε αναλυτική αναφορά την επομένη της επιστολής του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Κομισιόν και δεν έχει να προσθέσει κάτι. Αναφορόμενος στη φορολογική πολιτική, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει μειώσει σημαντικά τη φορολογία και για τα φυσικά και για τα νομικά πρόσωπα και έχει στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Αναφορικά με τα έσοδα, παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία, επισημαίνοντας πως «όντως, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2007 είναι μειωμένα» ενώ πρόσθεσε πως η εισροή εσόδων από το ενιαίο τέλος ακινήτων αρχίζει από τον Ιούνιο έως το τέλος του δεύτερου εξάμηνου του 2008 και εκεί θα υπάρξει εξισορρόπηση των προβλέψεων.

Σε ερώτηση αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί το φθινόπωρο επίδομα θέρμανσης απάντησε πως δεν έχει κάτι περισσότερο από αυτά που έχει πει, προ ημερών ο υπουργός Οικονομίας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή