ΠΑΣΟΚ: Μείωση εδώ και τώρα στις τιμές της ενέργειας

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 17:13
A- A A+

Eπίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για πλασματικές μειώσεις τιμών.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε μείωση τιμών εδώ και τώρα, όπως είπε, στις τιμές της ενέργειας «με στόχο να ανασάνει η ελληνική οικογένεια, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μειώσεις τιμών ευρύτερα σε όλα τα προϊόντα και στις επιχειρήσεις που προμηθεύουν ευρείας κατανάλωσης αγαθά και συγκεκριμένα τρόφιμα».

PASOK WEB RADIO

Βάλλοντας κατά της κυβέρνησης την κάλεσε να αναλάβει άμεσα σχετική πρωτοβουλία «και να μην επιχειρεί να παρουσιάσει ως πάγωμα τιμών τις προγραμματισμένες και υπογεγραμμένες από τον υπουργό, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ οι οποίες όπως πάντα μετακυλύονται τελικά στην αγορά, στο συνολικό κόστος της οικονομίας και στον καταναλωτή».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, σημειώνοντας πως τα οικονομικά της αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, παρα τις σημαντικές, όπως ανέφερε, αυξήσεις των τιμολογίων.

«Στην περίπτωση της ηλεκτρικής ενέργειας συνεπώς έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική την οποία πληρώνουν τόσο οι καταναλωτές όσο και η ίδια η επιχείρηση, αφού η ΔΕΗ με τις ανίκανες διοικήσεις, τα διογκούμενα χρέη, τα δάνεια, τις μηδενικές επενδύσεις, τις αθρόες και επαναλαμβανόμενες εισαγωγές ρεύματος οι οποίες κόστισαν διπλάσια ποσά το 2007 σε σχέση με το 2006, οδηγείται τελικά σε ζημίες» πρόσθεσε.

Τέλος, επικαλούμενος στοιχεία του ΟΟΣΑ επισήμανε ότι είναι «πολιτικά ανεπίτρεπτο και κοινωνικά άδικο για μια ευρωπαϊκή χώρα το γενικό επίπεδο των τιμών των τροφίμων στην ελληνική αγορά, να είναι το 6ο υψηλότερο στις χώρες του ΟΟΣΑ, πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης, του ΟΟΣΑ Ευρώπης».

Αναφερόμενος δε στις μειώσεις τιμών που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, τις χαρακτήρισε πλασματικές, καθώς, όπως ανέφερε, «οι μειώσεις οι οποίες εξαγγέλθηκαν στις αρχές Ιουνίου, αφορούν μόνο 12 επιχειρήσεις από τις 1.373 που προμηθεύουν τα σούπερ μάρκετ το λιανικό εμπόριο, αφορούν 55 προϊόντα από τα 2.000 περίπου καταναλωτικά προϊόντα και είναι εικονικές μειώσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή