Γερμανία: Σχέδιο για τη σταθεροποίηση των αγορών ύψους 400 δισ. ευρώ

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 12:06
UPD:12:07
REUTERS/JOHANNES EISELE

Τη σύσταση ταμείου, για την εγγύηση τραπεζικών κεφαλαίων ύψους έως 400 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει το γερμανικό σχέδιο διάσωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα, το οποίο θα ανακοινώσει σήμερα η ¶γκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το κείμενο του σχεδίου, στο οποίο είχε πρόσβαση το πρακτορείο, οι κρατικές εγγυήσεις θα ισχύουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009.

Σημειώνεται ότι οι λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν από την Γερμανίδα καγκελάριο στις 16:00’ ώρα Ελλάδος.

«Θα λάβουμε τα μέτρα αυτά σε εθνικό επίπεδο μόνο και μόνο για να διασφαλίσουμε την επιβίωση της οικονομίας και να εγγυηθούμε τις περιουσίες του κόσμου. Η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος αποτελεί δική μας υποχρέωση, ακόμη και αν συνεπάγεται δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε χθες το βράδυ η κ. Μέρκελ.

Η προοπτική της εφαρμογής σχεδίου διάσωσης του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους γερμανούς οικονομικούς σχολιαστές. «Δεν πρέπει να είμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως. Εάν ακόμη και η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες προστρέχουν στη βοήθεια του κράτους, τότε εμείς οι Γερμανοί μπορούμε να χαλαρώσουμε όταν γίνεται λόγος για κρατική παρέμβαση», γράφει η Handelsblatt.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα