Ομπάμα: «Αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη οικονομική πρόκληση»

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 22:22
UPD:08/11/2008 02:44

«Οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με τη μεγαλύτερη οικονομική πρόκληση της εποχής μας» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την εκλογή του στην προεδρία της Αμερικής και δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.

Αναφερόμενος στα αρνητικά στοιχεία για την απασχόληση στη χώρα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, τόνισε την ανάγκη άμεσης δράσης για την επίλυση αυτής της κρίσης.

Αναγνώρισε πάντως πως η προσπάθεια αυτή δεν θα είναι εύκολη.

Διαβεβαίωσε δε πως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για την αντιμετώπιση της πιστωτικής κρίσης, για να βοηθηθούν οι αμερικανικές οικογένειες και να αποκατασταθεί η ανάπτυξη και η ευημερία.

Υπογράμμισε μάλιστα την ανάγκη το Κογκρέσο να εγκρίνει άλλο ένα πακέτο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, το συντομότερο δυνατό, ακόμη και πριν την ανάληψη των καθηκόντων του (στις 20 Ιανουαρίου).

«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο διάσωσης για τη μεσαία τάξη, το οποίο να επενδύει σε άμεσες προσπάθειες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανακούφιση των οικογενειών που βλέπουν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής να εξαφανίζονται» πρόσθεσε.

Επίσης δεσμεύτηκε ότι στις προτεραιότητές του θα είναι να επεξεργαστεί επιπλέον δυνατότητες στήριξης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιραν σημείωσε πως η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, τονίζοντας πως η Τεχεράνη «θα πρέπει να σταματήσει τη στήριξη ισλαμιστών ανταρτών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα