ΗΠΑ: Σε υψηλά 14 ετών η ανεργία

Στο 6,5% τον Οκτώβριο
Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 15:30
UPD:18:38

Σε υψηλά 14 ετών εκτινάχθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 6,5% έναντι 6,3% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα μισθολόγια – πλην του αγροτικού τομέα – μειώθηκαν τον ίδιο μήνα κατά 240.000, έναντι 210.000 που προέβλεπε η αγορά.

Τον Σεπτέμβριο, η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 6,1% και τα μισθολόγια είχαν μειωθεί, βάσει αναθεωρημένων στοιχείων, κατά 284.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου, μέχρι στιγμής φέτος, έχουν χαθεί συνολικά 1,18 εκατ. θέσεις απασχόλησης, οι 651.000 εκ των οποίων αφορούν στους τελευταίους τρεις μήνες.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέϊνα Περίνο δήλωσε ότι με παρόμοια στοιχεία υπενθυμίζεται «πόσο απολύτως απαραίτητο» είναι να επικεντρώνονται οι προσπάθειες και να χρησιμοποιούνται όλα τα μέτρα στη διάθεση της κυβέρνησης, «ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να επανέλθουν στη φάση της ισχυρής δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».

Οπως πρόσθεσε η κυρία Περίνο, οι κύριες αιτίες της ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γνωστές, αυτές είναι η κρίση που εκδηλώθηκε στην αγορά ακινήτων και η πιστωτική στενότητα. Αμφότερες οι καταστάσεις, όμως, μπορούν να αντιμετωπιστούν, υπογράμμισε η εκπρόσωπος. Τότε, όταν αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις, «και η ανάπτυξη της οικονομίας μας θα τονωθεί, και θέσεις εργασίας θα τιμωρηθούν και οι χρηματαγορές μας θα σταθεροποιηθούν», προέβλεψε η κυρία Ντέϊνα Περίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα