Αναζήτηση ευκαιριών

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2008 00:01

Οι επενδυτές επέλεξαν χθες να αγνοήσουν τα νέα ζοφερά μηνύματα από το μέτωπο της οικονομίας και των εταιρικών αποτελεσμάτων και να αναζητήσουν αγοραστικές ευκαιρίες, δίνοντας έτσι ώθηση στις μετοχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Όταν άνοιξε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είχε ήδη γίνει γνωστή η είδηση για εκτίναξη του ποσοστού ανεργίας των ΗΠΑ σε υψηλά 14,5 ετών, ενώ δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η General Motors και η Ford, ανακοίνωσαν τεράστιες ζημίες.

Οι τίτλοι τους δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις. Παρ' όλα αυτά οι δείκτες Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq παρέμειναν σταθερά σε ανοδική τροχιά. Ιδιαίτερα ευνοημένοι ήταν οι κλάδοι της ενέργειας και των τεχνολογίας που, τις προηγούμενες ημέρες, είχαν δεχθεί ισχυρότατες πιέσεις.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στην Ευρώπη, με το δείκτη FTSEurofirst 300 να τερματίζει στις 914,63 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,8%. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν πετρελαϊκοί κολοσσοί, μεταλλευτικές και φαρμακοβιομηχανίες.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις αγορές εμπορευμάτων, με τις τιμές του αργού να κυμαίνονται στα 62 δολάρια το βαρέλι.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι των μεγάλων ανταγωνιστών του, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση ενέτειναν τους φόβους για βαθιά και παρατεταμένη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα