Santander: Προς αύξηση κεφαλαίου κατά 7,2 δισ. ευρώ

Μέσω πώλησης νέων μετοχών
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:52
UPD:12:05

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε άντληση κεφαλαίων ύψους 7,2 δισ. ευρώ, μέσω πώλησης νέων μετοχών και με στόχο να ενισχύσει τη ρευστότητά της, γνωστοποίησε σήμερα η Banco Santander.

Σύμφωνα με την ισπανική τράπεζα, η οποία ανακοίνωσε τρεις εξαγορές σε ισάριθμους μήνες, οι συνολικά 1,6 δισ. μετοχές θα πωληθούν στην τιμή των 4,5 ευρώ έκαστη. Νωρίτερα, η μετοχή της υποχωρούσε στη Μαδρίτη κατά 3,4% στα 8,06 ευρώ.

Η Santander εξαγόρασε φέτος την αμερικανική Sovereign Bancorp, τη βρετανική Alliance & Leicester και τμήματα της επίσης βρετανικής Bradford & Bingley, αποκτώντας επιπρόσθετες καταθέσεις ύψους 130 δισ. δολαρίων και 1.200 υποκαταστήματα.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η τράπεζα αναφέρει επίσης ότι οι προγραμματισμένες πωλήσεις παγίων για την ενίσχυση του κεφαλαίου της αναβλήθηκαν μέχρις ότου βελτιωθούν οι συνθήκες στις αγορές.

Με τη σημερινή ανακοίνωσή της, η Santander έρχεται να προστεθεί στη λίστα των τραπεζών από ολόκληρη της Ευρώπη – όπως οι Barclays, RBS και Unicredit – οι οποίες πωλούν μετοχές σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα