Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:52

Santander: Προς αύξηση κεφαλαίου κατά 7,2 δισ. ευρώ

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε άντληση κεφαλαίων ύψους 7,2 δισ. ευρώ, μέσω πώλησης νέων μετοχών και με στόχο να ενισχύσει τη ρευστότητά της, γνωστοποίησε σήμερα η ισπανική τράπεζα Banco Santander.

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε άντληση κεφαλαίων ύψους 7,2 δισ. ευρώ, μέσω πώλησης νέων μετοχών και με στόχο να ενισχύσει τη ρευστότητά της, γνωστοποίησε σήμερα η Banco Santander.

Σύμφωνα με την ισπανική τράπεζα, η οποία ανακοίνωσε τρεις εξαγορές σε ισάριθμους μήνες, οι συνολικά 1,6 δισ. μετοχές θα πωληθούν στην τιμή των 4,5 ευρώ έκαστη. Νωρίτερα, η μετοχή της υποχωρούσε στη Μαδρίτη κατά 3,4% στα 8,06 ευρώ.

Η Santander εξαγόρασε φέτος την αμερικανική Sovereign Bancorp, τη βρετανική Alliance & Leicester και τμήματα της επίσης βρετανικής Bradford & Bingley, αποκτώντας επιπρόσθετες καταθέσεις ύψους 130 δισ. δολαρίων και 1.200 υποκαταστήματα.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η τράπεζα αναφέρει επίσης ότι οι προγραμματισμένες πωλήσεις παγίων για την ενίσχυση του κεφαλαίου της αναβλήθηκαν μέχρις ότου βελτιωθούν οι συνθήκες στις αγορές.

Με τη σημερινή ανακοίνωσή της, η Santander έρχεται να προστεθεί στη λίστα των τραπεζών από ολόκληρη της Ευρώπη – όπως οι Barclays, RBS και Unicredit – οι οποίες πωλούν μετοχές σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους.