Μηνυτήρια αναφορά ΕΕΘ κατά τραπεζών

Καταγγέλλει για αυθαίρετη αναπροσαρμογή επιτοκίων
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 13:35
UPD:14:18

Μηνυτήρια αναφορά κατά τραπεζών, για αυθαίρετη αναπροσαρμογή επιτοκίων σε δανειακές συμβάσεις με επαγγελματίες και επιχειρήσεις, κατέθεσε σήμερα, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, την τελευταία εβδομάδα πολλά μέλη του ΕΕΘ κατήγγειλαν ότι έλαβαν επιστολές από τράπεζες, οι οποίες τούς ανακοινώνουν, «όλως αυθαίρετα», αύξηση των επιτοκίων αποπληρωμής των δανείων σε διάφορα ποσοστά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΕΕΘ, οι επιστολές των τραπεζών θέτουν στους επιχειρηματίες το εκβιαστικό δίλημμα της αποδοχής της αύξησης ή άλλως της πλήρους εξόφλησης του δανείου εντός λίγων ημερών.

«Στη δίνη της χρηματοπιστωτικής κρίσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπεί η καταστρατήγηση θεμελιωδών συνταγματικών, συμβατικών και καταναλωτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και δη των επαγγελματιών», υπογραμμίζεται στην αναφορά, η οποία κάνει λόγο για αυθαίρετη και καταχρηστική αύξηση επιτοκίων από ορισμένες τράπεζες, μονομερώς με μία απλή ειδοποίηση, κατά το δοκούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα