Επαφές Α.Σπηλιωτόπουλου με «Hellenic Bankers Association» και δήμαρχο Λονδίνου

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 13:48
UPD:14:18

Με μέλη της «Hellenic Bankers Association» συναντήθηκε χθες ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, ¶ρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Λονδίνο για την έκθεση «World Travel Market».

«Οι Έλληνες νέοι που συνάντησα σήμερα (σ.σ.χθες), διαπρέποντας στον τραπεζικό κλάδο και στα μεγάλα κέντρα των οικονομικών αποφάσεων, αποτελούν καθημερινά τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό», σημείωσε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και συμπλήρωσε:

«Για το λόγο αυτό, ζητήσαμε τη συμβολή τους, έτσι ώστε μέσω της συνεργασίας που έχουν με τους μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς και τους μεγάλους tour operators να στηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο το ελληνικό τουριστικό προϊόν στην υψίστης σημασίας για μας βρετανική αγορά».

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ιδιαίτερη διαφημιστική προβολή της Ελλάδας στο Λονδίνο, ως τουριστικός προορισμός, και συζητήθηκε το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των ξένων για να επενδύσουν στη χώρα μας.

Επίσης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο του Λονδίνου Boris Johnson. Όπως είπε, «ηταν μία εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ο δήμαρχος επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει για το πώς ωφεληθήκαμε σε τουριστικό και πολιτισμικό επίπεδο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ποια είναι η σημερινή μας εμπειρία και πώς μπορούμε να την μεταλαμπαδεύσουμε στο Λονδίνο που, με πυρετώδεις ρυθμούς, προετοιμάζεται για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεύτερον, διότι με τον δήμαρχο μας ενώνουν, όχι μόνο κοινές πολιτικές αναζητήσεις, αλλά, κυρίως, αναζητήσεις που αφορούν στο πώς μπορούμε να κουμπώσουμε την ανάπτυξη του τουρισμού με την ανάπτυξη της οικολογικής και πράσινης συνείδησης».

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας, Το Λονδίνο είναι ένας πόλος έλξης για πάρα πολλούς Έλληνες και, αντίστοιχα, τροφοδοτεί με πάρα πολλούς επισκέπτες και την Ελλάδα και την Αθήνα, ανέφερε ο Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό, ακριβώς, συμφωνήσαμε αυτήν την τουριστική σχέση να την κάνουμε, όσο το δυνατόν, πιο στενή. Και, μάλιστα, ο χώρος του πράσινου τουρισμού και της δημιουργίας τέτοιων προϊόντων με μεγάλη εισοδηματική ελαστικότητα, είναι ένας χώρος μέσα από τον οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε πυλώνες και συνέργειες δράσεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα