«Σήκωσαν» 100 δισ. δολ. από τα Hedge Funds

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 12:41

Μαζικές ρευστοποιήσεις ύψους 100 δισ. δολαρίων επέφεραν ισχυρούς κλυδωνισμούς τον κλάδο των αντισταθμιστικών κεφαλαίων (hedge funds) τον Οκτώβριο, σύμφωνα με εκτίμηση της Eurekahedge Pte.

Υποχώρηση 3,3% σημείωσαν κατά μέσο όρο τα αμοιβαία κεφάλαια σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία της εταιρείας για τον Eurekahedge Hedge Fund Index, το δείκτη που παρακολουθεί την απόδοση περισσότερων των 2.000 αμοιβαίων κεφαλαίων παγκοσμίως. Τον περασμένο μήνα καταγράφησαν ζημίες ύψους 19% στον κλάδο, οι μεγαλύτερες μετά τη Μεγάλη Ύφεση, γεγονός που οδήγησε τους συνθλιμμένους επενδυτές σε μαζική απόσυρση κεφαλαίων αξίας 1,7 τρισ. δολαρίων συνολικά εντός του έτους. Ο δείκτης των παγκόσμιων αμοιβαίων κεφαλαίων σημείωσε τη χειρότερη απόδοση μετά το 2000.

«Αυτό το κύμα εξαγορών στον κλάδο των hedge funds θα συνεχιστεί τουλάχιστον για άλλους έξι μήνες», δήλωσε ο Τογιόμι Κουσάνο, πρόεδρος της εταιρείας ερευνών για τα hedge funds, Kusano Global Frontier, με έδρα το Τόκιο.

«Υπάρχουν κάποια αμοιβαία κεφάλαια που συγκράτησαν τις ρευστοποιήσεις, τα οποία όμως θα χρειαστεί να «ξεπαγώσουν», γεγονός που θα οδηγήσει σε νέο κύμα εξαγορών, καταλήγει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα