Κ. Χατζηδάκης: 38 επενδυτικές προσφορές για Ο.Α.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 12:37
UPD:12:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το θέμα της Ολυμπιακής βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστή Χατζηδάκη.

Οι εξελίξεις είναι θετικές, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης, λέγοντας ότι υπάρχουν 38 διαφορετικές επενδυτικές προσφορές για την Ολυμπιακή.

Κ. Χατζηδάκης: Θετικές οι εξελίξεις για την Ολυμπιακή

Κ. Χατζηδάκης: Θετικές οι εξελίξεις για την Ολυμπιακή

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια στις δηλώσεις του Επιτρόπου Ταγιάνι, «ο οποίος κατ΄ επανάληψη έχει τονίσει πως λύση για την Ολυμπιακή έχει αποτελέσει και θα αποτελέσει μοντέλο για άλλες περιπτώσεις προβληματικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το παράδειγμα της Alitalia».

«Προχωρούμε με βάση τα χρονοδιαγράμματά μας και αισιοδοξούμε πως όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Περιφερειακά αεροδρόμια – δίκτυο οπτικών ινών

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ΣΔΙΤ, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι συζήτησε με τον Πρωθυπουργό δύο μεγάλα προγράμματα του υπουργείου: Το ένα αφορά στην ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων και το δεύτερο στο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπως είπε ο υπουργός, σύντομα θα τοποθετήσει συμβούλους, ώστε από το επόμενο έτος να προχωρήσει «πολύ πιο συγκεκριμένα» το πρόγραμμα ανάπτυξης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα οπτικών ινών νέας γενιάς, ύψους περίπου δύο δισ. ευρώ, ο υπουργός ανέφερε ότι η χώρα θα χωριστεί σε τρεις μεγάλες περιφέρειες και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το φθινόπωρο του 2009 θα καταστεί εφικτό να προχωρήσει ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, το εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται να δημιουργήσει νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης για τη χώρα και θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα