Έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό 2009

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 14:27
UPD:14:39

Νέες έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του προϋπολογισμού για το 2009.

ΠΑΣΟΚ

«Η αδυναμία της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου να εκτιμήσουν έγκαιρα και στοιχειωδώς την πορεία της οικονομίας είναι ανησυχητικά έκδηλη. Έναν μόλις μήνα μετά τη συζήτηση του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού, όλες οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται προς το χειρότερο».

Λ. Κατσέλη: Στα βράχια το καράβι της οικονομίας

Λ. Κατσέλη: Στα βράχια το καράβι της οικονομίας

Τα παραπάνω δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, και πρόσθεσε: «Το μόνο που μένει σταθερό είναι η ανεξήγητη αισιοδοξία του κ. Αλογοσκούφη και η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί το καράβι της οικονομίας στα βράχια».

ΚΚΕ

«Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2009 είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες προστασίας του κεφαλαίου από την οικονομική κρίση, είναι επιθετικός προς τα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα», σημειώνει το ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό κόμμα καλεί παράλληλα το λαό να αντιπαρατεθεί «στην πολιτική στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου που προβάλει η κυβέρνηση και στην παραλλαγή που προτείνει το ΠΑΣΟΚ», αντιτάσσοντας διεκδικήσεις που αυξάνουν το λαϊκό εισόδημα και προστατεύουν τους ανέργους.

ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση εν μέσω βαθιάς και κλιμακούμενης καπιταλιστικής κρίσης, κατέθεσε ένα προϋπολογισμό για το 2009 που σπρώχνει την οικονομία στην ύφεση και την κοινωνία στην απόγνωση και τον εφιάλτη», σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Π. Λαφαζάνης: Ο προϋπολογισμός σπρώχνει την οικονομία στην ύφεση

Π. Λαφαζάνης: Ο προϋπολογισμός σπρώχνει την οικονομία στην ύφεση

«Την ώρα που η κυβέρνηση προσφέρει απλόχερα 28 δις στις Τράπεζες, έχουμε ενώπιον μας έναν προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, κοινωνικής αναλγησίας και οικονομικής καθίζησης».

ΛΑ.Ο.Σ

«Ενώ σε όλη την Ευρώπη, η μείωση των φόρων είναι μονόδρομος, για έξοδο από την κρίση και την ύφεση, η Κυβέρνηση Καραμανλή, αμετροεπώς αυξάνει κατά 7 δις τους φόρους για το 2009», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Η Αγελάδα είναι σε κώμα και κάποιοι συνεχίζουν ακόρεστα το άρμεγμα. Στο τέλος θα ψοφήσει η Αγελάδα και θα τους μείνει άδεια η καρδάρα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα