JPMorgan: Προς περικοπές θέσεων στην επενδυτική τράπεζα

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 14:32

Σε μείωση του προσωπικού της στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής κατά 10% σχεδιάζει να προχωρήσει η JPMorgan Chase & Co., σε μια προσπάθεια να επιβιώσει εν μέσω της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Όπως αποκάλυψε στο Associated Press άτομο προσκείμενο στο θέμα, ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός ενδεχομένως να προβεί σε απολύσεις αντίστοιχες με αυτές των ανταγωνιστριών του, Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Οι μετοχές της JPMorgan υποχώρησαν χθες κατά 5,09 δολάρια, ή 18%, για να κλείσουν στα 23,38 δολάρια. Ενδοσυνεδριακά, είχαν υποχωρήσει έως τα 22,32 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2003.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της αμερικανικής τράπεζας απασχολούσε περίπου 31.000 υπαλλήλους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι σχεδόν 7.000 εργαζόμενοι που προστέθηκαν στο προσωπικό της με την εξαγορά της Bear Stearns το Μάρτιο.

Σύμφωνα με την ανωτέρω πηγή, οι απολύσεις θα αφορούν σε όλες τις βαθμίδες και όλες τις περιοχές του κόσμου και θα γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα