Εν αναμονή έγκρισης από Ε.Ε. για νέες παροχές

Δηλώσεις Γ. Αλογοσκούφη
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 16:29
UPD:16:37

Η οικονομική κρίση αργά ή γρήγορα θα περάσει, και οι οικονομίες θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που θα υπάρξουν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, σε ημερίδα που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ωστόσο, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση, η κυβέρνηση αναμένει το "πράσινο φως" των Βρυξελλών για νέο πακέτο παροχών προς στους ασθενέστερους, όπως ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης στη ΝΕΤ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει στις 26 Νοεμβρίου προτάσεις που της έχει ζητήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εν όψει του Συμβουλίου του Δεκεμβρίου. Δεν αποκλείεται εκεί να υπάρξουν κάποιες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και εμείς προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε» σημείωσε ο υπουργός.

«Αν υπάρξει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι παραπάνω... είτε θα φέρουμε μπροστά κάποιες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών που έχουμε προγραμματίσει μετά το 2010 ή θα ενισχύσουμε κάποια άλλα στοιχεία του προϋπολογισμού που απευθύνονται είτε στην ανάπτυξη είτε στην κοινωνική συνοχή», τόνισε.

Ο κ. Αλογοσκούφης διαβεβαίωσε ότι το 2009 δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, ούτε ο ΦΠΑ, και οι συντελεστές του ενιαίου τέλους ακινήτων και ανήγγειλε ότι θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης πριν από τα Χριστούγεννα, μέσω του Ταμείου κατά της Φτώχειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα