ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει τώρα η παράνομη υπογραφή για το ΣΕΜΠΟ»

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 16:19
UPD:16:41

«Μείζον ατόπημα» χαρακτηρίζεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θοδωρή Δρίτσα «η σύνδεση των ελληνοκινεζικών σχέσεων με την υπογραφή εκχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων» στην κινεζική Cosco.

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές καλούν «επειγόντως τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Ναυτιλίας και τη διοίκηση του Ο.Λ.Π. να εγκαταλείψουν κάθε σχέδιο για την υπογραφή της Σύμβασης παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ. στην κινέζικη εταιρία COSCO», και να μη συνδέουν την υπογραφή της σύμβασης με την παρουσία του Κινέζου Προέδρου Χου Ζιντάο στη χώρα μας.

Οι δύο βουλευτές υποστηρίζουν ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της αίτησης ανάκλησης την οποία έχουν καταθέσει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π. και η οποία πρόκειται να εκδικαστεί την προσεχή Παρασκευή.

Στη συνέχεια κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «είναι αδιανόητο να αξιοποιεί την παρουσία του Κινέζου Πρόεδρου στη χώρα μας για να προκαταλάβει πραξικοπηματικά δικαστικές αποφάσεις με άκρως αντιδημοκρατικές και τελικά παράνομες διαδικασίες υπογραφής μιας απαράδεκτης σύμβασης εκχώρησης στρατηγικής σημασίας δημόσιας περιουσίας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα