Επιφυλακτικός ο βρετανικός Τύπος για το σχέδιο Μπράουν

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 11:59

Οι περισσότερες βρετανικές εφημερίδες εκφράζουν αμφιβολίες για το αν το «στοίχημα» του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, για τη χρηματοδότηση με δανεισμό της μείωσης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, θα συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Αλιστερ Ντάρλινγκ ανακοίνωσε χθες σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης με άξονα την προσωρινή μείωση του ΦΠΑ κατά 2,5% (από 17,5% στο 15%).

«Η κυβέρνηση επικαλέσθηκε χθες έκτακτα μέτρα για έκτακτες περιστάσεις. Δυστυχώς το πιο έκτακτο απ' όλα είναι το ύψος του δανεισμού», γράφουν οι Financial Times. «Ο δρόμος προς την επιστροφή στην οικονομική σταθερότητα δεν είναι πειστικός», γράφει η εφημερίδα.

«Ο Ντάρλινγκ ξοδεύει σήμερα, ΕΜΕΙΣ θα πληρώσουμε αργότερα», γράφει η Daily Mirror.

Ο προϋπολογισμός σε στιλ Ρόμπιν Χουντ σηματοδοτεί το τέλος του "New Labour" όπως το ήθελε ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, γράφουν οι Times.

«Κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας και πλέον, το Εργατικό Κόμμα απέρριψε τις οικονομικές τρέλες του παρελθόντος...έγινε ο πρωταθλητής της οικονομικής ευκαιρίας... Αλλά απέναντι στις δύσκολες επιλογές που επιβάλλει η σοβαρή οικονομική κρίση, εγκατέλειψε τα νέα δόγματα υπέρ των παλιών βεβαιοτήτων».

Αντιθέτως, η εφημερίδα Guardian χαιρετίζει το «στοίχημα» του Εργατικού Κόμματος, το οποίο «έριξε τη μάσκα και ακολούθησε την πραγματική του φύση. Ακολουθώντας τα ίχνη του Ομπάμα, είναι απολύτως ορθό να φορολογηθούν οι πλούσιοι για να χρηματοδοτηθεί η προστασία της απασχόλησης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα