Κάτω από τα 53 δολ. οι τιμές πετρελαίου

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 11:42

Κάτω από τα 53 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», μετά το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, το οποίο πυροδοτήθηκε από την ανάκαμψη των διεθνών χρηματιστηρίων και τις προσδοκίες για άλλη μια μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.

Συγκεκριμένα, οι τιμές πετρελαίου έκλεισαν χθες με κέρδη 9,1%, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να χορηγήσει 20 δισ. δολάρια στον τραπεζικό κολοσσό Citigroup.

Στις 11:10 (ώρα Ελλάδος) η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση τον Ιανουάριο υποχωρούσε κατά 1,70 δολάρια στα 52,80 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ανακάμψει από τα χαμηλά 3,5 ετών της περασμένης Παρασκευής.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 52,19 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 1,74 δολαρίων.

Το ενδιαφέρον των traders είναι στραμμένο πλέον και στην ανεπίσημη σύνοδο του ΟΠΕΚ στις 29 Νοεμβρίου στο Κάιρο. Οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με το αν το καρτέλ θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής του ή θα περιμένει μέχρι την προγραμματισμένη συνάντηση της 17ης Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα