HΠΑ: Θολό παραμένει το τοπίο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008 07:02
UPD:21:08

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το Σάββατο πως δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση για το πώς προχωρήσει στην διαδικασία διάσωσης των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και τόνισε πως απαιτείται χρόνος για να γίνουν τα πράγματα σωστά.

"Θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας στο να εφαρμοστεί η σωστή πολιτική λαμβάνοντας υπόψη τι είναι καλύτερο για το συμφέρον των φορολογούμενων και της οικονομίας μας. Χρειαζόμαστε όλο το χρόνο που διαθέτουμε για να κάνουμε το σωστό", επισήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Φράτο και πρόσθεσε: "Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις".

Μετά την αποτυχία της αμερικανικής γερουσίας να φτάσει σε συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοβιομηχανιών ο Λευκός Οίκος άλλαξε στάση και ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από το πακέτο των 700 δισεκατομμυρίων που προορίζεται για την διάσωση της οικονομίας.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να συγκεντρώνουν οικονομικές πληροφορίες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και αξιολογούν στοιχεία, όπως η ρευστότητα που διαθέτουν.

"Θα μελετήσουμε τις πληροφορίες, θα κρίνουμε και θα αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας", τόνισε ο Φράτο.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα