«Δεν τίθεται θέμα προσφυγής στο ΔΝΤ»

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008 22:23
UPD:20/12/2008 00:02

«Δεν τίθεται θέμα προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, απορρίπτοντας τα όσα ανέφερε σχετικά χθες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και κατηγορώντας τον για κινδυνολογία.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του χθεσινού έκτακτου Συμβούλιο Ecofin στο Παρίσι, ούτε συζητήθηκε ούτε τίθεται τέτοιο θέμα.

Ο κ. Αλογοσκούφης έκανε και πάλι λόγο για «πρωτοφανή χρηματοοικονομική κρίση» και αναγνώρισε πως οι διεθνείς αβεβαιότητες είναι μεγάλες, καθώς και ότι οι διεθνείς εξελίξεις αναπόφευκτα επηρεάζουν και τη χώρα μας.

«Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,7%. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις αυτός είναι ένας δύσκολος στόχος. (...) Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται τον Ιανουάριο να αναθεωρήσει ξανά κάποιες από τις προβλέψεις της. Ίσως χρειαστεί να κάνουμε και εμείς το ίδιο» συνέχισε. Πρόσθεσε όμως πως «αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι ο προϋπολογισμός είναι προσωρινός, ούτε ότι βρίσκεται στον αέρα, όπως θέλει να μας πείσει η αντιπολίτευση».

Δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Ο υπουργός Οικονομίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας το για κινδυνολογία και μηδενισμό και πλειοδοσία σε υπερβολές. «Η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει δυστυχώς να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της. Αντί να αναγνωρίσει τις ευθύνες της για την κατάσταση στην οποία οδήγησε την ελληνική κοινωνία και την οικονομία στις δύο δεκαετίες που είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, μέμφεται τη σημερινή κυβέρνηση» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν αλλάζετε. Παραμένετε αμετανόητοι. Γι' αυτό σας καταδίκασε στην αντιπολίτευση ο ελληνικός λαός. Και για αυτό θα συνεχίσει να αρνείται να σας εμπιστευθεί».

Καταλήγοντας σημείωσε πως η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να κινείται στην τροχιά των μεταρρυθμίσεων, με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα». «Και παρότι πιστεύουμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ειδικά την κρίσιμη αυτή περίοδο, θα έπρεπε να συνταχθούν στην προσπάθεια θωράκισης των συμφερόντων της Ελλάδας και των πολιτών, θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας έστω και αν η αντιπολίτευση δεν μπορεί να μας παρακολουθήσει» συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα