Σε υψηλούς τόνους και σήμερα η συζήτηση του προϋπολογισμού

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008 16:38
UPD:16:49

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης συνεχίζεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή. Ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας εξαπέλυσε βολές κατά του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το για κινδυνολογία, ενώ νωρίτερα, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης έκανε λόγο για «εικονικό προϋπολογισμό σε κενό εξουσίας».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μπέζας, υπεραμυνόμενος της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής και απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του για διάλυση των μηχανισμών του κράτους καταφέρθηκε κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ «μένει προσκολλημένο στο παρελθόν -και μοναδική του επιδίωξη είναι η επιστροφή στην εξουσία μέσω μιας ακοστολόγητης και λαϊκίστικης παροχολογίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Σκανδαλίδης είχε μιλήσει μεταξύ άλλων για «ανελέητο», «ψευδεπίγραφο» και «εικονικό» προϋπολογισμό που «μεταθέτει την οικονομική κρίση, αντί να την αντιμετωπίσει», καθώς και για «συντηρητική κυβέρνηση, που καταρρέει ιδεολογικά και ηθικά».

Κάνοντας μάλιστα αναφορά στα τελευταία γεγονότα στην Αθήνα ανέφερε: «Είναι ένας προϋπολογισμός σε κενό εξουσίας με μια κυβέρνηση που κάνει απλά αναγκαστική διαχείριση, διεκπεραιώνοντας μια προδιαγεγραμμένη ήττα της χώρας. Είναι φανερό ότι ζούμε το τέλος μιας συντηρητικής κυβέρνησης, που καταρρέει ιδεολογικά και ηθικά και αυτό το επιβεβαιώνει η εικόνα μιας ανοχύρωτης χώρας» συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου χαρακτήρισε «απολύτως πρωτοφανές ότι μια κυβέρνηση επέλεξε, ως αποχαιρετιστήρια οικονομική πράξη, να συγγράψει ένα προϋπολογισμό παραμύθι», το οποίο, όπως ανέφερε, θα ανατιναχτεί στον αέρα.

Τις επικρίσεις του για τον προϋπολογισμό επανέλαβε και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, διά του εκπροσώπου Τύπου Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος σε δηλώσεις του τον χαρακτήρισε «αντιλαϊκό, αντιαναπτυξιακό και άδικο» http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/19/1608451.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα