Στις 29/6 ο διαγωνισμός για το Συνεδριακό Φαλήρου

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 09:34

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ προκηρύσεται ο διαγωνισμός με τη μέθοδο ΣΔΙΤ για την κατασκευή του Συνεδριακού Κέντρου Φαλήρου, στον οποίον καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι το τέλος Αυγούστου, ώστε το Φεβρουάριο να επιλεγεί ο ανάδοχος και το Σεπτέμβριο 2009 να αρχίσει η λειτουργία του Συνεδριακού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ πρόκειται για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για μετατροπή του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου στο Φάληρο σε Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, κατά την οποία ο ανάδοχος που θα επιλεγεί θα προχωρήσει στα έργα μετατροπής του ταε κβο ντό σε διεθνές συνεδριακό κέντρο.

Το μέγιστο ποσοστό στο οποίο μπορεί να ανέλθει η ΣΔΙΤ έχει προσδιοριστεί σε 65 εκατ. ευρώ για 25 έτη, ενώ ο ανάδοχος εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρώσει το έργο του νέου διεθνούς εκθεσιακού κέντρου το Σεπτέμβριο του 2009, οπότε και θα μπορούν να φιλοξενηθούν οι πρώτες συνεδριακές εκδηλώσεις.

Η εγκατάσταση διαθέτει αγωνιστικό χώρο με εμβαδόν 1.200 τ.μ. κερκίδες χωρητικότητας 3.800 θέσεων, που έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης με ειδικό τηλεσκοπικό μηχανισμό παρέχοντας ελεύθερο χώρο στην κύρια αρένα μέχρι 3.700 τ.μ καθώς και δυνατότητα 800 εξωτερικών θέσεων στάθμευσης.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου που θα αναλάβει για 25 χρόνια τη λειτουργία του συνεδριακού κέντρου και όπως εξήγησε ο κ. Χατζηεμμανουήλ επιθυμία της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα είναι ο ανάδοχος αυτού του διαγωνισμού να επιλεγεί μετά την ανάδειξη του αναδόχου για τη ΣΔΙΤ που αφορά την ανακατασκευή του συγκροτήματος γι' αυτό δεν έχει προχωρήσει στη δεύτερη φάση του.

Ενδιαφέρον στην πρώτη φάση αυτού του διαγωνισμού έχουν εκδηλώσει οι Helexpo, η γαλλική εισηγμένη εταιρεία GL που δραστηριοποιείται στο χώρο των εμπορικών κέντρων και η κοινοπραξία Aκτωρ, Lamda Development, Προμηθέας.

Τα αναπτυξιακά οφέλη από τη λειτουργία του συνεδριακού κέντρου σύμφωνα με την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα εκτιμώνται σε έσοδα για το δημόσιο ύψους 70 εκατ. ευρώ καθώς υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες θα είναι ετησίως γύρω στους 130.000 με μέση διαμονή 2,5 ημέρες και εκτιμώμενη δαπάνη 300 ευρώ για διαμονή, διατροφή, μεταφορές, αγορές κ.λπ.

Το Συνεδριακό Κέντρο προσδοκάται ότι θα φιλοξενήσει περίπου 100 εκδηλώσεις από το πρώτο έτος λειτουργίας του και θα ξεπεράσει τις 200 εκδηλώσεις ετησίως μετά τον πέμπτο χρόνο, ενώ η αντίστοιχη επισκεψιμότητα υπολογίζεται σε 70.000 συνέδρους, επισκέπτες και οργανωτές κατά το πρώτο έτος λειτουργίας που θα φθάσουν τις 160.000 ετησίως μετά το πέμπτο έτος λειτουργίας του.

Η επιλογή του αναδόχου στη ΣΔΙΤ θα βασιστεί σε ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρότασής του και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομικής του προσφοράς.

Ειδικότερα ο ανάδοχος οφείλει να καλύψει το συνολικό κόστος της μελέτης και κατασκευής του συνεδριακού κέντρου και όλες τις δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας που θα απαιτηθούν κατά τη διάρκεια της σύμπραξης, ενώ τα Ολυμπιακά Ακίνητα θα καταβάλουν στον ανάδοχο τμηματικά τις πληρωμές με τη μορφή ενοικίου. Επίσης ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα και ασφάλεια της εγκατάστασης, ενώ η παρακολούθηση και ο έλεγχος της απόδοσης του αναδόχου όσον αφορά τη λειτουργία των εγκαταστάσεων καθώς και την παροχή υπηρεσιών θα γίνεται καθημερινά μέσω του συστήματος παρακολούθησης της απόδοσης.

ΕΣΤΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • ΛΑΜΔΑ



Σχολιασμένα