Roche: 3 δισ. δολ. για τα διαγνωστικά τεστ της Ventana

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 09:35

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3 δισ. δολ. σε μετρητά για την Ventana Medical Systems Inc., προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα διαγνωστικά τεστ για τον καρκίνο, έκανε η Roche Holding AG, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σκευασμάτων κατά των όγκων στον κόσμο.

Η επιθετική προσφορά των 75 δολ. ανά μετοχή είναι 45% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Ventana στα 51,74 δολάρια. Η Roche έχει προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ventana, σύμφωνα με ανακοίνωσή της αργά χθες βράδυ.

Η εξαγορά θα δώσει στην ελβετική φαρμακοβιομηχανία νέα διαγνωστικά τεστ που παράγονται από την Ventana και χρησιμοποιούνται σε ασθενείς που ενδέχεται να λαμβάνουν το σκεύασμα κατά του καρκίνου του μαστού της Roche, το δεύτερο σε πωλήσεις της εταιρείας. Η Ventana έχει αμυνθεί των συνεχών προσπαθειών για διαπραγματεύσεις εξαγοράς της, σύμφωνα με την Roche.

Οι μετοχές της Ventana σημείωσαν άνοδο πάνω από την τιμή προσφοράς στα 78,61 δολ. κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους, καταδεικνύοντας ότι οι επενδυτές περιμένουν υψηλότερη προσφορά. Οι μετοχές της φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 20%.

Η Roche είπε ότι θα διατηρήσει τη διοίκηση της Ventana καθώς επίσης τον αριθμό των υπαλλήλων για τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τουσόν της Αριζόνα των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα