Ιδιωτικοποιείται η Navigation Maritime Bulgare EAD Varna

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 09:29

Η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων (ΥΙ) της Βουλγαρίας ανακοίνωσε χθες την έναρξη των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της κρατικής εταιρείας Navigation Maritime Bulgare EAD Varna (NMB).

Η σχετική διαδικασία να εξελιχθεί σε δύο βασικά στάδια. Στις 10 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την προμήθεια των αναλυτικών τευχών του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και κοινοπραξίες επενδυτών, ενώ στις 10 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές που έχουν προμηθευτεί τα αναλυτικά τεύχη. Έως τις 28 Σεπτεμβρίου η ΥΙ θα πρέπει να ανακοινώσει τους επενδυτές που μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία. Οι επενδυτές αυτοί θα πρέπει να υποβάλλουν τις αρχικές τους προσφορές έως τις 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΥΙ, κ. Τόντορ Νικόλοβ το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη του 2007, ενό ο αγοραστής της εταιρείας θα ανακοινωθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2008.

Υπενθυμίζεται πως στη Στρατηγική Ιδιωτικοποίησης της NMB προβλέπεται η πώληση του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με δυνατότητα εξαγοράς και του υπόλοιπου τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ο στόλος της NMB αποτελείται από 71 σκάφη μέσης ηλικίας 20 ετών.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα